BLOGGER TEMPLATES AND MyYearBook Layouts »

welcom2


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Thursday, March 17, 2011

dah terlambat

Salam pada semua
lame toi tak wat post
coz hati wat mase skang xmenentu

Eya kehilangan seseorang yang amat berharga dalam
hidup Eya
Hezriq Raffiq...
tepat selepas Azan Isya'
abg telah menghembuskan nafas yang terakhir..
pilu sangat ati Eya masa tu

Eya amat2 terkilan atas pemergiannya
kerana sepanjang hayat dia
Eya selalu buli dia, perkena dia, wat dia menangis
n selalu sangat marah dia
tapi dia xpernah marah Eya
dia sentiasa menjadi penyejuk n sentiasa tersenyum
walaupn eya sakit an ati dia

dulu Eya sentiasa kate dia menyemak jer
bila nak jumpe Eya 
tapi sebenarnya Eya sentiasa tunggu dia jumpa eya
bila dia balik muke eya sentiasa mencebik
tapi dalam hati eya happy sangat

dia selalu cakap dia sayang eya
tapi eya selalu cakap
ish menyampah lah!!
tapi dalam ati 
"adik sayang abg jugak"

sekarang bila dia dah xda
adik rindu abg
adik sayang abg
adik nak abg
adik betul2 sayang kat abg

hipokrit kan?
motif sangat!!!!!!
dah terlambat...



Wednesday, March 9, 2011

indah

indah
indah kadang kala tidak indah
tapi hanya di indah kan oleh seseorang yang
perasan indah

indah juga
bukan hanya indah di luar
tapi dalamannya nya indah...
walaupn ianya tidak seindah mana

perasan kah kita semua
dimanakah yang dikatakan indah itu?
siapakah yang indah itu?
mengapakah ianya indah
bilakah ia akan menjadi indah?

hanya indah indah indah.........

Saturday, March 5, 2011

musang dengan manusia

Assalamualaikum pada semua
rindu ngan korang
lame gak eya xmenulis nie
coz 2 n 3 ari nie xda mud n idea nak menulis
letih , penat ngan sedih bercampur menjadi 1.....

hahaaa emo lah pulak
semalam mase eya berjoging
eya terpikir
sebenarnyer dunia nie banyak lagi 
yang belum eya terokai
yang belum eya amati

satu peristiwa yang wat eya terfikir
eya nampak seekor musang

tercomel sangat la musang nie
{hakikatnyer musang yang eya jumpe tu itam n xbape nak comel}

xsangka plak kedah ade musang...
musang tu seakan2 buta di siang hari
dia langgar jer pe yang ade kat depan dia

dia guna kan idung dia untuk menentukan hala tuju dia
ibarat manusia yang celik pada zahirnya
tapi buta sebenarnya...

buta ngan kealpaan dunia
tapi jika sentiasa mengingati Allah
semestinya Allah akan memberikan panduan pada nya
InsyaAllah...

Sunday, February 27, 2011

sukernya follower yang ke-30

happy rase di hati
tadi baru jer ade follower yang ke- 30

hahaha
walaupn baru jer wat blog nie
thanx pada sume yang sudi follow eya

nak tau x sapa yang bertuah tu??
nie lah dia

ha cam ane?
terpikat x? cantik an..
hahaha
name dia husna... dah ade marka...
xleh la korang nak masuk line
hahahahaa

pape pn thanx akk...
love u sooo much..
heeee

aku?

Salam pasa sume peninjau...
malam nie eya rasa sunyi sangat...
sunyi ibarat malam yang xberpenghuni...
yang xberpenghuni dari batinnya..

eya rini nak bahaskan tentang AKU...
aku tu sape?
aku dia? dia aku? aku kamu?
aku tu universal...
aku tu kita xperlu tau sapa
melainkan AKU ADALAH DIRI SENDIRI...

tapi masalahnyer
kita kadang kala terlepas sesuatu perkara
yang sebenarnya kita tak kenal diri kita sapa....
wal hal kite dok heboh kat sume orang yang kite saje yang kenal diri kita
nyata! kita menipu diri sendiri
menipu dalam alam nyata dan fantasi..

mungkin kita tak sedar
tapi tu lah kenyataannya....
xda sorang pn dalm dunia nie mengenali dirinya sendiri
dan makin menipulah jika kita kata kita 
mengenali diri orang len 
sedangkan orang tu sendiri xkenali dirinya sendiri...
lucu tak?

xperlu berlagak tau
xperlu berlagak mengetahui..
kerana Allah saje yang maha mengetahui segalanya

renungkanlah......

Friday, February 25, 2011

blog kewaris yang baru?

aslamkm sume... wat up2
waaa... Ter Rock plak rinie..heeee
pape pn rinie eya nak jadi promoter yang mempromote 
blog KEWARIS yang baru
hahahaha


blog nie baru jer di buka so xbanyak yang si abg becok tuh nak citer
hahahaaa
but eya yakin banyak info2 yang berguna 
yang kita dpat konsi dalam blog tuh
jus wait n see
so per lagi ?
follow larh...
mesti berbaloi punyer lar...
:)

Thursday, February 24, 2011

teman? sahabat?

aslamkm kengkwn
wah jumpe lagi eh kat ruangan celoteh eya nie an
thanz sangat sebab baca..
heeee

rini eya nak kongsilah tentang sahabat
sahabat ngan rakan tu lain aw
lain sangat
ibarat langit dan bumi
perbezaan tu kadang2 kita sebagai manusia tak pandai nak beza.

eya nak kongsikan pendapat eya tentang RAKAN
rakan nie x semestinya sahabat
sebab rakan nie xsemestinyer setia
xsemestinyer akan terus ade di sisi kita
xsemestinyer menyayangi kita sebagai ane kita sayang dia

kadang2 rakan nie hanya nak amik kesempatan jer
bila senang tinggal tepi, bila susa?
hurm... sindri mau pk lah...

tapi SAHABAT plak
adalah rezeki yang Allah berikan pada kita
dia lah rakan , dialah sahabat dan dialah utusan...
dia akan setia ngan kita
dalam susa dalam senang....
dalam sakit dan dalam riang....
akan sayang kita sebagaimana kita menyayangi dia
akan sentisa di sisi walaupn jauh di mata..

tu lah bezanyer...
sayang sangat jika kita ada rakan tapi xda sahabat
so carilah permata didalam kaca..
jangan kita terpesona dengan sinaran kaca 
daripada sinaran permata yang pudar...


Tuesday, February 22, 2011

Ratu ku Diana (best song!)

bisikan kalimah cinta mu..
bisikan azimat rindumu..
menjadi saksi cinta kita..... 
hingga akhir hayat ku ini.........

ku harap sepenuh- penuhnya
agar dirimu dapat memahami
diriku ini
bukan permainan cinta... ohh....

ku harap engkau setidak- tidaknya 
mendustai cinta yg setia
agar mahligai yg di bina
teguh selamanya..............ohhhh........

ulang rangkap 1, 2 dan 3

bisikan diana...ohhh.....
bisikan asmara
bisikan kalimah.....
bisikan azimat..
bisikan rindumu itu......

berjanji diana......
berjanji setia...
berjanji bersama...
berjanji selamanya.......
bejanji! kau xkan mendustaiku......

p/s:
hahaha... meti korang pelik
why today eya duk letak lagi plak dalam ini blog
secara umumnyer nak berkongsilah
lagu nie eya dapat dari abg tomey eya

 nie la abg zaki tomey eya

tomey x?
hahahaa.... dia nie suke perkenalkan kat eya
lagu2 yang xpernah eya dengar
tapi lagu tu sume ade value yang perh!! syok giler
mantap!!

moral of dis song 
macam besa la....
setia n jangan sakiti orang yang menyayangi kite
coz bila orang dah menaruh harapan...
perit bila di tinggalkan

tapi pada yang ditinggalkan
jangan la nak bersedih cam nak mati...
Allah ade..
Allah ade rancangan yang lebih bek untuk kita...
percaya lah...

pape pun chill k...
Allah Always berada beside kiter sume..
:)

senyum- senyum selalu
heee



Sunday, February 20, 2011

kelab kebudayaan dan kesenian

aslamkm n allow2 kengkawan
rini eya ader benda yang eya nak kongsi....
korang perlu amik tau aw
hahahaa
tentang kelab eya

kelab yang paling aktif wat mase nie
best giler
korang boleh asah bakat korang x kira ler korang bidang pe
nyanyi? menari? puisi n sebagainyer??
semua ade
care2 nak bercakap pn ader
don wory ar

kelab yang eya maksudkan 
ialah kelab kelab kebudayaan dan warisan kptm mara

group kewaris muda yang suka cotcet2

kelab nie memang sangat aktif
penasihat kat dalam kelab nie gak memang orang yang hebat2 belaka
Madam Marina, Sir Zaki n so on..
tak kurang juga President n semua AJK
bukan setakat hebat malah penuh visi n misi

selain tu banyak gak aktiviti yang ade contohnyer
pertandingan, kelas teater, pengucapan awam 
n macam2 lagi
so xde la orang kater kelab nie cam mayat idop

cakap jer nak blajar pe, 
sume jenis seni ade
dah name pn kelab seni
huhuuuu

so pe tunggu lagi 
moh la kiter ramaikan lagi kelab nie
sure korang meti puas hatinyer la
selamat menjoin key
hahaha

Wednesday, February 16, 2011

hati???

aslamkm...
lame xdengar kabo kengkawan
tetibe terdetik kat ati nie...
gendu nak menaip...
nak berceloteh hingga kering idea...
ibarat lautan yang kekeringan..

alang2 dah tersebut pasai hati..
moh la kite cegite cikit...
hati???

it's very complecated
sangat la der...

belum tentu orang yang tersenyum


itu gembira
belum tentu orang yang merintih 


itu menangis...

mungkin pada zahirnya kita hanya menilai 
daripada luaran yang kite nampak
tapi ape kan daya
kita hanya manusia biasa
masih dibutakan untuk melihat hati manusia lain...

jadilah bomoh siam ker, jawa ker, india ker
jika Allah x izinkan 


kita xkan bisa nampak ape yang 
ada dalm hati seseorang tu...

so kita jangan jadi orang yang belagak paham
paham ape yang orang tu rase kononnya
memang mase tu nak bantu......
tapi jadilah orang yang bijak
bijak menilai
bijak memahami keadaan
selami dulu
baru buat kesimpulan..

so renung renung kan k....

Friday, February 11, 2011

mampukah eya??

eya?
eya pn xkenal diri eya...
yang eya tau hati eya keras sangat..
batu pn kalah...

tapi eya nie sensitif..
senang nak nangis, senang nak sakit...
sumenyer sebab eya nie lemah..
tengok jer kuat cam superman.....


tapi sebenarnya hati eya nie rapuh 
ibarat istana pasir...
sekali dilambung ombak
runtuh lah ia..

tapi eya akan cuba jadi kuat
eya akan terus tersenyum
walaupn hati eya merintih
menangis , terluka dan terasa amat kecewa...

Now...
eya tetap mampu berdiri
berdiri di atas kaki sendiri....
masih mampu tersenyum dalam rintihan ..
demi orang2 
yang eya paling sayang...

bila di soal tentang mampukah eya..
eya boleh menjawab dengan tegas
YA!! EYA MAMPU!

Thursday, February 10, 2011

abg...

Aslamkm......
dis week adalah week yang paling mencabar...
2 orang yang paling eya sayang jatuh sakit....
abg..... koma kat wad...
papa diserang heart attact di sebabkan terlalu risau kat abg
mama pulak dah xder dalam dunia nie

walaupn diorang bukan keluarga kandung 
diorang dah jadi sebahagiaan dari idup eya...
sebahagiaan dari hati eya


hancur hati eya bila tengok gambar dia
rase sebak sangat2..
mesti abg skang sakit sangat2..
dia selalu menyakitkan hati eya
tapi tu lah cara dia nak minta simpati ngan eya

dia xda mama...
sape la yang nak jage dia kat sana
Ya Allah... selamatkan abg ku Ya Allah
Amiiin...

Thursday, February 3, 2011

bala ker nikmat?

aslamkm n selamat sejahtera
eceh formal sangat dak pulak......xkena laaaa
hai u all ... rini malam amat bosan
lagi2 kalu kena duk sengsowang camnie

tetibe tadi eya ade terpikir
camne nak bezakan bala dengan nikmat??
eya tau u all sume budak bijak
so leh selesaikan persoalan eya????

situasi 1

keng konon la....
Allah bagi eya jadi kaye
korang rase tu rezeki or bala?

situasi dua

ken konon lagi.....
Allah beri eya kesihatan yang bek
leh buat sume perkara
nikmat or bala?

situaaaa.....
cukup la dua ti makin pening lak

bagi pendapat eya... dua2 tu nikmat n bala
korang leh terima x?

reasonnyer....

bala....
kalu kite kaya tapi kedekut.. tu jadi bala untuk kita
coz Allah datangkan nikmat tu untuk menguji hambanya...
bersyukur or tak...
pasto Allah berikn kite kesihatan yang bek tapi kite wat benda xelok
xsolat, buat benda tapi xpikir baik buruk
so bukanke bala namenyer tu
setuju x?

ia juga nikmat sangat
bila kita menggunakan kekayaan kita untuk membantu orang
pahala berlimpah ruah.. 
syurga idaman Allah bentangkan
ibarat saujana nikmat terhidang......
bukankan itu nikmat sebenar?
dan Allah berikan kita nikmat kesihatan
kita gunakan untuk beribadah...
menguatkan tiang dan benteng agama...
indahnyer nikmat tu...

betul ke tak?
fikir kan lah
yang baik kita kongsi 
yang xbaik lempar ketepi....

senyum2 selaluuuu........

abg Angkat?suke amik kesempatan ke?

Salam sume...
letihnyer rini... adoi,,,,
tapi eya masih ade mase nak cot cet ngan korang gi..

tadi eya ade terdengar bebudak nie cegite2 kat kedai
pasai berAbg angkat nie...
cite punye la propa giler
kate abg angkat nie sume xguna n nak amik kesempatan
pedih gak dengar
nak jer membalas n keluarkan hujah2 kat diorang
tapi apakan daya...
kelas dah menunggu.. heeeee

sebenarnyer yang eya nak cerita nie
nak bagi le korang beza 
mane abg yang bek n mane yang boleh dicampak

eya ade banyak gak abg angkat
tapi sume tak penah amik kesempatan ngan eya
yang penting kita pandai memilih dan dapat bezakan 
antara yang berpura2 n yang betol2 sayangkan kite.......

lihat peribadi diorang
biar muke n mulut nampak jahat 
tapi dalam hati melindungi kite
sayang ngan kite seadanyer

pilih abg pun same jugak dengan cara kta memilih ketua
lihat dari sudut Agama, peribadi, rupa dan keturunan
yang penting ade pegangan agama

tapi kalu dia jer yang ade pegangan agama tak guna jugak
kite pn perlu ade juga
saling batas membatasi...
coz syaitan tu suke men sesat2 kan orang nie

heee... sekali dah ade tanduk
makkkkkk!!!!!
xdapek la den nak nolong...

Tuesday, February 1, 2011

sanggup di tinggalkan atau meninggalkan

asalmkm kengkwn
rini nak berkongsi cikit nie....
korang sanggup x di tinggalkan?

kalu ade orang kate sanggup tu
maksud ade la yang putus kat mane2 tu...
mesti lah tak kan?

tapi kalu korang dalam keadaan berbelah bagi? 
ane yang korang pilih?

situasi pertama.......

korang belum solat zohor....
waktu asar dah dekat
tapi masalahnyer korang nak balik...
kalu korang tunggu situ untuk solat bas akan jalan
tapi kalu korang nek bas korang akan terlepas waktu solat zohor korang
mane yang korang nak pilih?
solat atau bas?

situasi kedua..........

korang ade 2 orang bf
tapi korang perlu pilih 1 untuk berkahwin
first pakwe yang amat ensem kacak, bergaya n kaya
tapi perangai macam hantu...
suke ajak korang buat maksiat.......
korang sanggup meninggalkan dia 
or korang xsanggup ditinggalkan dia??????
yang sorang lagi , 
hidup penuh rendah diri tawaduq n xde la kaye sangat
selalu ajak korang wat kebaikan
mane yang korang pilih???

antara 2 2 situasi tu....
mane yang korang pilih?
solat? bas ? pemuda first atau second?

semua tu dah ade terbentang di depan mata
cuma jawapan bergantung pada ape yang korang buat...
korang pikirkan lah

jika anda pilih?



bas....
Masya Allah , sesungguhnya anda adalah orang yang amat rugi
kerana waktu solat tu jika tertinggal tak sama dengan 
berjuta kali korang qadaq pn xsame nilainyer
apatah lagi meninggalkannyer

solat....
sudah tentu anda begitu beruntung...
jangan risau pasal kenderaan tu
sejauh mana bas tu tinggalkan anda...
Allah tak kan pernah tinggalkan hambanya
Allah akan mewujudkan berjuta cara untuk anda balik...
Allah maha mengatur segalanya....


lelaki first...
kekayaan n rupa paras tu sementara...
kelebihan yang ada pada dia merupakan bala untuk anda...
pikirkan la


lelaki second...
kemiskinan itu boleh di ubah
bahkan Allah boleh melipat gandakan
rezekinya....
maka jangan teragak2 untuk memilihnya...

ingat lah... lebih bek ditinggalkan 
oleh sesuatu daripada
anda di tinggalkan ALLAH
pilihla sebaiknyer

P/S: eya harap u all leh paham pe yang eya sampaikan... chill beb...

Sunday, January 16, 2011

cerita dolu2 pasai sem 1

Hai...
u all nak tau Eya dah becau aw
4 dis year 
Eya dah 19 thun...
lagi 1 thun jer nak ade angke 2 kat depan tuh

Cerite pasai angke teringat angke '1'
heee berkait ler sesangat ngan sem 1 eya dolu2
dolu la sangat.. 2 bulan lepas jer
hhahahaaa

Eya berade dalam kelas OM1E kat KPTMAS
walaupun kitorang kelas E 
but we all sume Excelent!!!!!!
pe dia ? kitorang angkat bakul?
lah lupe nak bitau yang bakul dah mang kene angkat
so never mind la kitorang men angkat2
hahahahaaaa

meh nak cite pasal kengkwn eya tu

nak cita panjang2 pn xgune so kite cite ringkas2 je la
hahahaa
jangan mara ye
first kali kite cite pasai El ek.
dia ci cantik molek yang orang kate dia xde perasaan
coz dia jarang sangat senyum...
but dia ade perasaan la jus xmau tunjuk takut sume orang kptm jatuh ati
hahahaa
Ija plak sorang yang cun dan ati bek..
comel jer, ase nak pandang berkali2... seb bek eya perempuan...
Bee plak seorang yang strong giler...
die penah tolung eya dolu mase eya sakit...
die angkat eya macam cita industan tuh...
dia baik... suke ngan dia..
heee...
Are tin lak sorang yang bek.. dia ketua mentee kitorang aw
punya dedikasi dalam jalankan tugas dia
huhuhuuu
Zira plak kwn aku yang kire suke giler amik gambar
giler bek.... terbaik....
tapi kalu angin dah datang....
mak ai licin dah... paham2 jer la ye
Mimie lak sorang yang periang sangat2
comel , manje n baik cam diorang sume........
suke kat mate dia... 
becau amat
 tomey..
lastly Wanie...
dia nie minah mummy... 
selalu panggil die Syang.. coz dia lenbut ati
n amat penyayang....

nie mamat 4 orang nie lagi xbole belah
Anas, Anip , Qoe ngan Acik
tapi kalu xde diorang kelas jadi sunyi tahap cipan la
anas sorang yang cam budak2.. 
anip lak dah tua ta lawak die yang selambe wat kitorang
xkering gusi nak gelak
qoe lak keje makan jer tapi baik hati sangat2
acik lak, peramah amat2 suke jadi pendebatnyer
muke jer nampak jahat tapi hati sesume baik sangat...
hahahaa

lamai lagi yang x citer... 
pasal lia yang di anggap sengal
pasal kema yang nanpak keras tapi hati ade taman DSLR
pasal afiq yang comel pandai men gitar, asyrap yang pendiam...
pasai Nia yang pandai make up, tentang Che piah yang menawan... n ramai gi....
but jangan kecik ati... u all sentiase dihati....
hidup om 1E!!!!
hahahaaa



ikhlas dari Eya....



Saturday, January 1, 2011

Eya baru ker?

Baru?
tak sinonim la perkataan tu dalam diri eya...
mybe nie blog yang baru but it not da first blog that i have
current blog yang eya ade ialah 
{Hidupku Sebagai Kireya}
blog penulisan novel merapu eya lah...

tapi eya mau gak korang bimbing eya
coz eya nie budax2 lagi
konon la budax
hahhahahaa

sape2 yang follow tu thanx la ek
nanti kiter menceloteh2 lagi...

thanx

There was an error in this gadget