BLOGGER TEMPLATES AND MyYearBook Layouts »

welcom2


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Thursday, March 17, 2011

dah terlambat

Salam pada semua
lame toi tak wat post
coz hati wat mase skang xmenentu

Eya kehilangan seseorang yang amat berharga dalam
hidup Eya
Hezriq Raffiq...
tepat selepas Azan Isya'
abg telah menghembuskan nafas yang terakhir..
pilu sangat ati Eya masa tu

Eya amat2 terkilan atas pemergiannya
kerana sepanjang hayat dia
Eya selalu buli dia, perkena dia, wat dia menangis
n selalu sangat marah dia
tapi dia xpernah marah Eya
dia sentiasa menjadi penyejuk n sentiasa tersenyum
walaupn eya sakit an ati dia

dulu Eya sentiasa kate dia menyemak jer
bila nak jumpe Eya 
tapi sebenarnya Eya sentiasa tunggu dia jumpa eya
bila dia balik muke eya sentiasa mencebik
tapi dalam hati eya happy sangat

dia selalu cakap dia sayang eya
tapi eya selalu cakap
ish menyampah lah!!
tapi dalam ati 
"adik sayang abg jugak"

sekarang bila dia dah xda
adik rindu abg
adik sayang abg
adik nak abg
adik betul2 sayang kat abg

hipokrit kan?
motif sangat!!!!!!
dah terlambat...



Wednesday, March 9, 2011

indah

indah
indah kadang kala tidak indah
tapi hanya di indah kan oleh seseorang yang
perasan indah

indah juga
bukan hanya indah di luar
tapi dalamannya nya indah...
walaupn ianya tidak seindah mana

perasan kah kita semua
dimanakah yang dikatakan indah itu?
siapakah yang indah itu?
mengapakah ianya indah
bilakah ia akan menjadi indah?

hanya indah indah indah.........

Saturday, March 5, 2011

musang dengan manusia

Assalamualaikum pada semua
rindu ngan korang
lame gak eya xmenulis nie
coz 2 n 3 ari nie xda mud n idea nak menulis
letih , penat ngan sedih bercampur menjadi 1.....

hahaaa emo lah pulak
semalam mase eya berjoging
eya terpikir
sebenarnyer dunia nie banyak lagi 
yang belum eya terokai
yang belum eya amati

satu peristiwa yang wat eya terfikir
eya nampak seekor musang

tercomel sangat la musang nie
{hakikatnyer musang yang eya jumpe tu itam n xbape nak comel}

xsangka plak kedah ade musang...
musang tu seakan2 buta di siang hari
dia langgar jer pe yang ade kat depan dia

dia guna kan idung dia untuk menentukan hala tuju dia
ibarat manusia yang celik pada zahirnya
tapi buta sebenarnya...

buta ngan kealpaan dunia
tapi jika sentiasa mengingati Allah
semestinya Allah akan memberikan panduan pada nya
InsyaAllah...

Sunday, February 27, 2011

sukernya follower yang ke-30

happy rase di hati
tadi baru jer ade follower yang ke- 30

hahaha
walaupn baru jer wat blog nie
thanx pada sume yang sudi follow eya

nak tau x sapa yang bertuah tu??
nie lah dia

ha cam ane?
terpikat x? cantik an..
hahaha
name dia husna... dah ade marka...
xleh la korang nak masuk line
hahahahaa

pape pn thanx akk...
love u sooo much..
heeee

aku?

Salam pasa sume peninjau...
malam nie eya rasa sunyi sangat...
sunyi ibarat malam yang xberpenghuni...
yang xberpenghuni dari batinnya..

eya rini nak bahaskan tentang AKU...
aku tu sape?
aku dia? dia aku? aku kamu?
aku tu universal...
aku tu kita xperlu tau sapa
melainkan AKU ADALAH DIRI SENDIRI...

tapi masalahnyer
kita kadang kala terlepas sesuatu perkara
yang sebenarnya kita tak kenal diri kita sapa....
wal hal kite dok heboh kat sume orang yang kite saje yang kenal diri kita
nyata! kita menipu diri sendiri
menipu dalam alam nyata dan fantasi..

mungkin kita tak sedar
tapi tu lah kenyataannya....
xda sorang pn dalm dunia nie mengenali dirinya sendiri
dan makin menipulah jika kita kata kita 
mengenali diri orang len 
sedangkan orang tu sendiri xkenali dirinya sendiri...
lucu tak?

xperlu berlagak tau
xperlu berlagak mengetahui..
kerana Allah saje yang maha mengetahui segalanya

renungkanlah......

Friday, February 25, 2011

blog kewaris yang baru?

aslamkm sume... wat up2
waaa... Ter Rock plak rinie..heeee
pape pn rinie eya nak jadi promoter yang mempromote 
blog KEWARIS yang baru
hahahaha


blog nie baru jer di buka so xbanyak yang si abg becok tuh nak citer
hahahaaa
but eya yakin banyak info2 yang berguna 
yang kita dpat konsi dalam blog tuh
jus wait n see
so per lagi ?
follow larh...
mesti berbaloi punyer lar...
:)

Thursday, February 24, 2011

teman? sahabat?

aslamkm kengkwn
wah jumpe lagi eh kat ruangan celoteh eya nie an
thanz sangat sebab baca..
heeee

rini eya nak kongsilah tentang sahabat
sahabat ngan rakan tu lain aw
lain sangat
ibarat langit dan bumi
perbezaan tu kadang2 kita sebagai manusia tak pandai nak beza.

eya nak kongsikan pendapat eya tentang RAKAN
rakan nie x semestinya sahabat
sebab rakan nie xsemestinyer setia
xsemestinyer akan terus ade di sisi kita
xsemestinyer menyayangi kita sebagai ane kita sayang dia

kadang2 rakan nie hanya nak amik kesempatan jer
bila senang tinggal tepi, bila susa?
hurm... sindri mau pk lah...

tapi SAHABAT plak
adalah rezeki yang Allah berikan pada kita
dia lah rakan , dialah sahabat dan dialah utusan...
dia akan setia ngan kita
dalam susa dalam senang....
dalam sakit dan dalam riang....
akan sayang kita sebagaimana kita menyayangi dia
akan sentisa di sisi walaupn jauh di mata..

tu lah bezanyer...
sayang sangat jika kita ada rakan tapi xda sahabat
so carilah permata didalam kaca..
jangan kita terpesona dengan sinaran kaca 
daripada sinaran permata yang pudar...


Tuesday, February 22, 2011

Ratu ku Diana (best song!)

bisikan kalimah cinta mu..
bisikan azimat rindumu..
menjadi saksi cinta kita..... 
hingga akhir hayat ku ini.........

ku harap sepenuh- penuhnya
agar dirimu dapat memahami
diriku ini
bukan permainan cinta... ohh....

ku harap engkau setidak- tidaknya 
mendustai cinta yg setia
agar mahligai yg di bina
teguh selamanya..............ohhhh........

ulang rangkap 1, 2 dan 3

bisikan diana...ohhh.....
bisikan asmara
bisikan kalimah.....
bisikan azimat..
bisikan rindumu itu......

berjanji diana......
berjanji setia...
berjanji bersama...
berjanji selamanya.......
bejanji! kau xkan mendustaiku......

p/s:
hahaha... meti korang pelik
why today eya duk letak lagi plak dalam ini blog
secara umumnyer nak berkongsilah
lagu nie eya dapat dari abg tomey eya

 nie la abg zaki tomey eya

tomey x?
hahahaa.... dia nie suke perkenalkan kat eya
lagu2 yang xpernah eya dengar
tapi lagu tu sume ade value yang perh!! syok giler
mantap!!

moral of dis song 
macam besa la....
setia n jangan sakiti orang yang menyayangi kite
coz bila orang dah menaruh harapan...
perit bila di tinggalkan

tapi pada yang ditinggalkan
jangan la nak bersedih cam nak mati...
Allah ade..
Allah ade rancangan yang lebih bek untuk kita...
percaya lah...

pape pun chill k...
Allah Always berada beside kiter sume..
:)

senyum- senyum selalu
heee



There was an error in this gadget